Konec korporátní byrokracie. SAP cloud firmám zjednoduší či odstraní řadu rutinních úkonů

pán s krabicí

Každá větší firma s množstvím citlivých obchodních dat potřebuje mít perfektně zvládnuté své každodenní procesy. Aby však bylo možné data sbírat a vyhodnocovat z různých systémů, které jsou pro chod společnosti klíčové, musejí se konsolidovat na jednom místě – u moderního softwaru se tak děje díky cloudové infrastruktuře, která vyniká svou dostupností, flexibilitou a prakticky neomezenou škálovatelností. Na tento trend nastupují všechny přední technologické korporace a výjimkou není ani SAP, který představil novou generaci ERP systému SAP S/4HANA Cloud, public edition.

SAP ukončí v roce 2027 podporu stávajících serverových řešení, zároveň však připravuje uživatele na novou éru. Ta se nese ve znamení sdílení tisícovek osvědčených procesů prostřednictvím cloudu, jejich automatizace a zjednodušování. Pro řadu firem je to příležitost, jak zefektivnit veškeré podnikové procesy a zbavit se návyků, každý úkon složitě schvalovat a řešit desítkami pracovníků.

Diagram rozkryje chyby v procesech

Řada našich zákazníků je hrdá na své podnikové procesy, které stavěli sami a považují je za konkurenční výhodu. Často však přehlížejí jejich procesní nedostatky nebo zastaralá technologická řešení. Obvykle jim v modernizaci brání i obava z časové investice. Pokud se však firma rozhodne své procesy hluboce analyzovat, může využít procesní diagram, kde se nejlépe projeví, zda firemní procesy probíhají hladce, nebo je tu prostor pro jejich zlepšení. Zde se ukazuje, že automatizovaná cloudová řešení fungují mnohem efektivněji.

Výhodou nové verze SAP je i to, že dokáže byznysové procesy predikovat a modelovat budoucí stav. Vizualizace procesů odhalí, jak vypadají v současnosti, a ukáže zbytečné kroky, které lze v budoucnu odstranit. Nástroj SAP Signavio umožňuje dlouhodobě sledovat úspěšnost procesních úprav a lepší řízení změn. Jeho prostřednictvím je možné monitorovat například čas strávený vytvářením faktur, vyhodnotit, kdy tento úkon trvá nepřiměřeně dlouho, kde se stala chyba a jak by se tento proces dal zlepšit.

logo

Celý článek